ICG  
MKD GBR ALB

100% ПРИРОДНО ЛАДНО (VIRGIN) ЦЕДЕНО МАСЛО ОД ЦРН КУМИН

Со право оваа билка го носи епитетот “чудотворна”:

Се практикува ширум целиот свет заради многубројните медицински примени.

Постојат 6 различни прифатени USA патенти за Маслото од црн кумин:
1. За инхибиција на раст на туморни клетки од страна на International Immuno-Biology Research Laboratory, South Carolina. Во нивната студија тие заклучиле дека Црниот кумин (Nigella sativa) го блокира растот на туморот и неговото ширење и метастазирање и наведуват дека ќе има уште поголема клиничка употреба во иднина.
Во студијата извршена од страна на Amala Reserch Center во Amala Nagar (Индија) од Др.Чакраварти е дојдено до заклучок дека активната компонента изолирана од Црниот Кумин кој е потентен анти-тумор агенс е конституентниот долг синџир од масни киселини.
Докажано е дека содржи Тимокинон кој го запира растот на туморните клетки кај некои типови на карцином, посебно кај тие што се шират со помош на ангиогенеза и имаат тенденција кон метастазирање.
- Го зголемува растот на клетките на коскената срж
2. Помага при дијабетес
3. При третман на астма и алергија
4. Ја зголемува имуната функција на организмот
5. При вирусни инфекции
6. За псоријаза како и во третман на Helicobacter pylori
7. За регулирање на висок крвен притисок,при што има директно дејство на крвните садови
8. Го намалува ЛДЛ(лошиот) холестерол
9. Го регулира и шеќерот во крвта

Карактеристично е дека нема штетно дејство доколку се употребува со други природни препарати и нема алергено дејство.
Има способност да ја зголеми лактацијата кај мајки кои дојат и е составен дел на многу хербални препарати.

Маслото од црн кумин е употребувано уште од пред новата ера:
Познатиот доктор Хипократ го практикувал како антидот при убоди од змии и скорпии, стари тумори,апсцеси, кожни промени...
Чувените Клеоптра и Нефертити го употребувале поради неговите здрвствени квалитети како и за разубавување.

Со своите чудотворни дејства е влезено и во најеминентната Германска ботаничка енциклопедија од 16 и 18 век “De Materia Medica”.

Маслото од црн кумин се пие три пати на ден по една кафена лажичка, а доколку се зема превентивно доволно е и два пати на ден по една лажичка.